Elementarna taktika … uvažavanja

godina je na izmaku. dobro se i držala, (imala je posla s nama) šta sve preko nje nije prešlo i prošlo; a i preko nas, u kafani “el grande geriljos”!
formirana momčad je spustila “donja ledja” na tvrde stolice. zagrebački je došao u “uhapšenim”: košulja, spitfajerica od sina. faza dekorativnoga pomladjivanja. naručio je sok? katarini pukne koncentracija pa mu jednom ti… jednom vi, oslovljava. gazda mario se čudi toj kulturi, nekome reći Vi? zagrebački je sok oprezno spustio u “bunar” (želudac), i zinuo kao da je zvezda dala bayarnu. a tako dva razlike. pre prvoga poluvremena!?
kaže da testira jetru? rekaciju i rekreaciju jetrenu.
gazda brljave kafane je opet sve u kuhinji posesivno ofarbao? i sin je tome moderan. žuti kao rumunjska zastava. kad “s(laže)”priču na koncizan je način, lasica hiperaktivnosti.
takve alma-granata posebno prezirna i kratkoga fitilja. neku eventualnu ocenu pozitivnu mariu-mamalazu se može dati samo iz veronauke. sve imam u glavi, ali u srcu ništa! tako su ga fratri izdresirali, stalnom tučom. u medjugorju.
sklon je proricanju ratovama takvih kolko hoćeš kod nas. lako naći.
u kojima neće sudelovati kao zagrebački, i zagovara izolaciju, da njegov džep ne oseti “lakomost proricanja”. to je kolokvijalno papagajstvo, gorko voće ideologije koju samo stvorili.
Očekivalo se dolazak tandema-Gerilac-Milan i Alma-Granata. Dva “pistolerosa” sa pampa Južne Amerike!
do toga časa smo slušali mizernu menicu gazdinoga malagradjanskoga miljea njegovih sličica ratova i strategija.
zagrebački je za svaki slučaj, predlagao da se oformi “staniste-kavez”, jer tko zna kakva će zver biti u tandemu!?
pa da gerilčeve ženetine kažu: “gle s kakavim majmunom smo imali odnose”!
“lamunja” je intervalno, odizao “donja ledja” i opaljivao sačmu; od koje “kolje za oči”. takav mu je i karakter.
ušli su!
to je bilo napajanje stecevinam revolucija… postupci se nisu radikalno promenuli u elaboraciji.. šta su sve asanirali za nekoga novoga Gevaru.
zagrebački je nanjušio da se tandem “naglo” vratio jer su bili izbori za kapitalnoga mufljuza. tamo daleko. koji će naredne 4 godine masirati kamermane i narod i gajiti svoj konto.
vala… ocenio je to solidno, mada je sve predvidljivo. za njega kažu da je bio pružni radnik u zgb? a po noći je razvazao medicinu dežurnim bolnicama i krao noću noćna-izdanja-novina. tako je postao samouk. navodno je najviše voleo u noći na svacicevom trgu, kad su noćne dame posrnuloga morala imale pauze… da se raspričaju. o svemu, pa i o tehnici “upražnjavanja”. to krije posebno.
kako su na ručkove pristizala lokalna finija gospoda, katarina je navukla paravan, jer smo previše pitoreskni.
izbori jesu, ali nama je rekordno pala popularnost. nekima i u braku. glavni sratezi su došli… sa pampa, pa nam je nada prijevremeni izbori. salonski(a)teizam, radikalizirati. tko najviše pije, ima pravo na “sveže” rukoveti ideja. šta ja znam, ima ljudi s kojim nikada ne možeš biti u prvo licu množine, tobože neka pelerina stava, koji je na kraju izdaja.
zabavili smo se bazdiranjem želudaca i svadjom izbora. kako ona koja se ni na orgazam ne može nasmešiti, a lukrativno sebe nudi za ove izbore? Ladna ko špriceri na “ponudu” dve hokejaške momčadi.
pa i frigidna bi marširala parolom. dostaaa… dosta.
takva bi i za stolicu kancelarsku, i bi za stolicu…
gerilac je naglo (od)makao paravan… da alma granata može pompezno umarširati. dojmljivo lakejski je to protokolom ucineo.
zagrebački za malo nije “opalio” sa stolice, kad se zagledao u almu.
lice je bilo zbrčkano, kosa ogarbana “grüne”, a odmah se videlo da je desno oko umetno, i umetnuto! u “klasnoj borbi”, neki je student medecine to ofrlje odradio. taj je iz anatomije falio već na prvoj godini, a s takvim indeksom pred “babu”… radje makljaža. tako se spasio očeve represije, koja ga je živčano držala… uredjivanjem alminoga “časnoga lica”.
gerilac je treniranom mirnoćom odložio na stamtis ratne rekvizite. nož skakavac, demomtiranu bombu, nešto praška za trovanje izvora, “trave”, probušeni orden i kurtone. onda je sve prezreno pogledao fiksiranom tuzbom… na jeziku. i ispružio ruku na, pozdrav kao gruco marx. “za gerilu”, desnica mu je bila… a tako u visini fiskultire 1939. god.! tada se glasao za takve pozdrave.
tu je zabrljao, a naše oči su propustile… u tuzbi. Krivi smo.
gadno je trzao nogom, ispod koljena.
“dok ja i alma smirujemo sitacju preko base, vi ovde ništa ne radite, aaaa”
svi smo bili zauzeti nekim trivijalnim banalnostima. trebalo je izdržati pogleg gerilca. kako je tek političarima u parlamentima!?
katarina mu je donela još jednu stolicu, za nogu koja se “bacekala-trzala”, pa da je ravnotežom smiri. sitni geler mu je ispitivao žilu ispod koljena, a tretman. smirivanje stolicom.
onda je tračao almu da je brljala u borbi? bacala protivnicima parole, a “friske” bombe nije…
pa ih je “vredjala”: “j… ce vam gerilac sve… do kokoši”!
radi kontraproduktivnosti, diktator ih je poslao avionom pun zlata… do švicarske. navodno su morali iskakati, jer je pilot imao “propadanje”, i alkohola u krvi i pogledu.
pa kako ste dosli?, pitao je zagrebački gledajući ih kao pas koji ne donese ništa a ne usudi se gazdu pogledati. lovca.
stopom, kaze alma, ali je nitko nije direkt gledao.
a kaže da je “lokva” (okean)duboka. kao i njena misao.
posebno se izvredjala na carini kad su je “pipkali” da vide jel oko mozda “dragi kamen” pa švercuje.
opet se zagrebački usudio pitati zašto je celo tako posebno belo? to mi je s guzice derao student, pa me krpio. kaže ona, jer je geler imao neko “eko-oranje”!
onda je ona tračala gerilca. da je sve diktatorove dame “izrešetao”, a taj pilot-projekt će za devet meseci biti stabiliziran. vojna “termin-logo”. i da je uputeo gevari poruku… da se nadju? manjana”, a uz to “opravio” litru mučenice. manastirske, koja može sve revolucije pokrenuti…
almaaa, pa kako je taj student to kružno tebi na glavi operirao, aaaaa. treće pitanje zagrebačkoga je bilo očekujući bar flašu u glavu, ako ne kompletnu “municiju” (sanduk piva secenoga).
pa šestarooooom!
s nogu se sazvao sastanak konspiracije iza paravan. s kojim programom pred izbore? Eeeeej, de ćeš breeee, vrći se!
zagrebački kaže da imam udarni slogan koje će sve partije akceptirati.
“ne daj svoje radno mesto, i tako će ga uzeti”!
istraživacki instituti će dati mišljena, a glasači su formalnost. formalno mišljenje “sniženom cenom”.
koja utopija socijalna može zaustaviti fundamentaliste lopovluka?
u gradsku struktur se uputeo zahtev da se registrira prirodna stranka: “pravo tumora protiv coveka”!? u ironiji depresije dijaspore i elegije…

Mirko Stanković heidenheim u baden-würtembergu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *