Četvrti festival kratke priče KIKINDA SHORT

Meni pričaš!?

Od 25. do 27. juna 2009. godine održaće se četvrti Festival kratke priče KIKINDA SHORT, jedina manifestacija te vrste u Srbiji. U Kikindi i Beogradu svojim kratkim pričama će se predstaviti  više od dvadesetoro pisaca iz osam evropskih država.  Zemlja-specijalni gost je Škotska i njenu književnost će reprezentovati Sofi Kuk, Rodž Glas i Alan Biset. Pored njih, kratke priče čitaju Andrea Štift (Austrija), Lejla Kalamujić (Bosna i Hercegovina), Andrea Pisac (Hrvatska), Agneš Judit Kiš, Kristijan Grečo(Mađarska), Rumena Bužarovska, Dimitar Samardžiev (Makedonija), Vesna Lemaić (Slovenija), Danijela Kambasković-Sojers, Dragana Dukić, i Slobodan Bubnjević (Srbija). Predstavnik generacije šezdesetih je beogradski pisac Igor Marojević, a za dobre duhove Festivala su proglašeni Mirjana Đurđević, Peca Popović i urednik beogradske rubrike Blica, Ivan Mrđen. Počasni gost – kritičar je urednik zagrebačkog Quoruma, Slađan Lipovec koji dovodi  gosta iznenađenja o kojem je želeo da otkrije samo informaciju da je nedavno dobio jednu od najuglednijih regionalnih nagrada. Domaćin festivala je Srđan V. Tešin.

Autori će se u Kikindi publici predstaviti 25. i 26. juna u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović ” s početkom u 21 sat, dok je čitanje u Beogradu planirano za subotu, 29. jun i održaće se u bašti Doma porodice Pavlović, u Gospodar Jevremovoj ulici 39, s početkom u 20 i 30 časova.

Slogan festivala glasi „U talkin’ to me!?”, po kultnoj rečenici iz filma Taksista.

U Kikindi će na gradskim raskrsnicama festival najavljivati dobošar uz pratnju  volontera.

Konferencija za medije će se u Kikindi održati u Biblioteci, u utorak, 23. juna u 11 sati.

Konferencija za štampu je u Beogradu zakazana za 24. jun u 15 časova u knjižari The English Book, ulica Kralja Petra br. 51. Konferenciji će prisustvovati Sofi Kuk, Rodž Glas i Alan Biset.

Festival je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, u okviru Kikindskog leta SO Kikinda, a partneri su Univerzitet iz Stratčilda i mađarske organizacije „JAK” i „SZÉPÍRÓK TÁRSASÁGA”.

Medijski sponzor je nedeljnik VREME.

Organizator manifestacije je Narodna biblioteka „Jovan Popović” iz Kikinde.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefone 0230 21 458

Ili na blogu festivala: http://kikindashort.blogspot.com/


Published: 21.06.2009.
Classified as: Vesti
Comments: 0
Author:

Discussion: Total 0 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Follow Tragovi

  • Facebook
  • RSS

  Do you write poetry?

  Send your poetry to tragovi.blog[at]gmail.com
  Successful entries will be published.