Ante Pancirov

Rođen 01. listopada 1975. godine u Šibeniku, Hrvatska. Od 1993. godine studirao na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, a od kraja 1996. godine profesionalno se bavi novinarstvom. Objavljivao u većini hrvatskih dnevnih novina kao što su Večernji list, Jutarnji list i Slobodna Dalmacija, ali i u mnogim drugim redakcijama među kojima i Arena, Metro, Business.hr , Novi tjednik, Šibenski list, Radio Ritam, Županijski radio Šibenik, Heroina Nova, Obzor, Zadarski list i drugi. Objavljivao tekstove i na internetu, i to na web portalu Javno.hr, uglednom beogradskom webu E-novine, Zbrdazdola, Poezijaonline.com, Gamad.hr, Konture.com itd.

Najveći dio profesionalnog života proveo u Šibeniku ali nekoliko godina odradio i u Zagrebu. U novinarstvu se specijalizirao za crnu kroniku, ali i druge oblike istraživačkog novinarstva. Trenutno je freelnacer jer je splitska redakcija Glas Dalmacije, za koju je posljednjih nekoliko godina radio, propala zbog bankrota izdavača. Inače, u novinarstvu je prošao sve razine tog posla pa je jedno vrijeme bio i glavni urednik regionalnog Šibensko lista koji je osobno redizajnirao i značajno povećao nakladu tog umalo propalog lista.

Što se poezije i proze tiče, uglavnom je objavljivao na internetu gdje je povremeno objavljivao i nekoliko kolumni (Tuga s juga, XXX, Žila glupača…) . Imao je kratki izlet u slikarstvo i izlagao na jednoj skromnoj izložbi u Šibeniku krajem devedesetih godina prošlog stoljeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *