Branka Kukić

Rođena je 18. decembra 1979. godine u Banjoj Luci. Od rođenja je živjela u Trnu, jednoj velikoj naseobini novopečenih predgrađana u blizini Banje Luke, koji su htjeli u grad, a nisu mogli bez kuće i šljive.
Osnovnu školu završila je u tom istom predgrađu. Gimnaziju je upisala 1994. godine Htjela je biti novinar kada poraste, ali to 1998. u Banjoj Luci nije bilo mogu’e, yato je pisala Filozofski fakultet, odsjek za srpski jezik i književnost – jedino što je mogla da zamisli što će studirati a da joj ne bude ubitačno dosadno.
Diplomirala 2003. godine. Sada je na postdiplomskim studijama.Još uvijek živi u roditeljskoj kući pored rijeke,još uvijek vjeruje u bajke i pravdu. Još uvijek sanja svog princa, doduše sada već ima neke naznake da postoji, ali idealizam nije jednom učinio prikaz koji ima nemogućim. Još uvijek piše ponekad, mada rijetko, i sanja o diktafonu u koji bi govorila sve one ludosti i ljepote koje je ponekad obuzmu a čime bi izbjegla taj očajni trud zvani pisanje.
Radi u biblioteci uz još jednu stečenu diplomu (bibliotekar) i provodim vrijeme sa studentima umjetnosti (Akademija umjetnosti) tražeći smisao života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *